Alene i Vildmarken Sæson 5

vinder af Alene i vildmarken

Cykeldrengene har vundet DR’s overlevelsesprogram, Alene i vildmarken efter 32 dage. De nåede målet med en god portion af positiv energi, hvor særligt de magiske ord, “Hold kæft, vi har det godt!”, hjalp dem på vej.


Se sæson 5 på DRTV nu! 

Foto: United production og DR.

Sejr i Vildmarken: Sammenhold

Du har måske set eller hørt om vores deltagelse i Danmarks største overlevelses program, Alene i vildmarken, hvor vi slutteligt kunne hæve trofæet efter 32 dage. Vi vandt sæson 5, som stadig kan streames på DRTV.

Alene i vildmarken var startskuddet til vores nuværende titel som foredragsholder og eventyrer på fuldtid. Faktisk har vi drømt om at kunne leve af eventyr siden vi gik i folkeskole, men hvordan gør man så det, når man ikke kan uddanne sig til eventyrer? Vores strategi var klar. Vi ville melde os til Alene i Vildmarken for at se om vi kunne stå distancen på TV – var vi underholdende at kigge/lytte på? Hvad kunne mediernes omtale give os? Hvordan kunne vi bruge TV programmet på den lange bane? Det vigtigste for os var, at vi var trygge i program-formatet og her må man sige, at Alene i Vildmarken stemte overens med os som mennesker samt vores interesse i naturen. Den lå til højre-skøjten og med lidt held blev vi hurtigt castet til sæson 5.

Programmet blev filmet i efteråret 2020 og sendt på TV i foråret 2021. Vi forberedte os mentalt som fysisk. Vi visualiserede værst tænkelige scenarier og brugte meget tid på at se de tidligere sæsoner samt de amerikanske versioner af programmet, Alone. Vi var lige kommet hjem fra knap to års jordomrejse på cykel, så vi kendte hinanden ud og ind og var som yin og yang – en stor fordel i teamet. Den hårdeste del af træningen var en fedmekur, hvor vi på kun 3 uger tog 16 kg på hver især. Vi delte dagligt en flaske olivenolie og faktisk gik det så galt, at Nicklas måtte akut på sygehuset. Vi var målbevidste og kom for én ting. Sejr!

Inden man bliver sendt ud i vildmarken, er alle deltagere på en bootcamp, hvor vi lærer om alle bushcraft-kundskaber, til fødekilder som bær og fisk samt om div. shelterkonstellationer. Sideløbende lærer vi at filme, og om vores elektroniske udstyr som fx satellit gps. På bootcampen har vi mulighed for sparring med en norsk naturvejleder 24/7 – vi var på bootcamp i 3 dage.

Vores sæson blev filmet i Nordnorge ved søen Altevatn, hvor vi fik hver vores habitat. Man har ét lægetjek i ugen og er ellers efterladt i vildmarken, hvor roen skal findes i overlevelsens langsomme dans. Vi lever på vegne af naturen, hvor vi spiser fisk, bær og svampe samt bygger af div træer, buske og sten – alt fanget og fundet på egen hånd. Formatet er klart – vi filmer ALT selv – vinderen er den, som står sidst tilbage.

Vores dyrebareste redskab til sejren var venskabet og vores positive mindset, hvor særligt vores magiske ord er at fremhæve, ”Hold kæft, vi har det godt!”. Alt i alt havde vi en hel kanon rejse ud i Moder jords larmende stilhed og med få bump på vejen fandt vi rytmen, balancegangen og opskriften til sejren. Det var ekstremt hårdt. Vi blev ramt af feber og flere uger uden afføring. Vi tabte hhv. 16 og 22 kg på 32 dage. Ønsker du at høre mere, så kan du booke et foredrag eller se herligheden på DRTV.